Sabtu, 5 Mac 2011

Malam ni Cerekarama cite best, jadi mari update blog lajulaju dan baca entry lajulaju bye!!



Semalam sewaktu time lunch, saya dan rakan-rakan serta akak-akak opis sudah merayap ke MidValley.

Jalan-jalan sambil cuci mata tengok barang-barang.

Lepas tu terbukak hati nak try BB Cream Maybelline ni.

Apa itu BB Cream?

An all in one moisturizer, sunscreen, makeup base and foundation for flawless skin

Pastu, Maybelline BB Cream ni spesel sebab dia ada 8 in 1 benefits:

1) more radiant
2) smoother
3) more even tone
4) improved clarity
5) more moisture
6) fewer lines
7) better appearance
8) less redness


ok, yang kesemua 8 benda yang sedap didengar ni saya salin je daripada botol BB Cream tu. Betul ke tak, saya pun tak boleh nak cakap banyak sebab baru hari ni saya try pakai.

Kat Guardian tengah ada sale. Harga biase rm19.90, tapi semalam saya beli rm16.90 saja. Murah gila kan? kan?


Ok nah amik ni.

TAK PERLU KLIK GAMBAR NI. SEBAB KAUORANG TAKNAK PENGSAN TERKEJUT MUKA BESAR GILE TERPAMPANG KAT SKRIN KOMPUTER MASING-MASING!HAHA


Gambar petang tadi. 1st time pakai BB Cream. Tak pastilah 8 -benda-yang-sedap-didengar tu betul-betul terbukti ke apa, tapi saya rasa ok la..rasa tak nampak sangat liang-liang roma ke apa.
Tapi part dark circle kat mata tu memang bukan BB Cream je yang tak dapat cover, CC Cream ke DD Cream ke ZZ Cream ke, semua takleh nak tutup kan ia. *Nanges*




Dah pakai BB Cream, terus rasa nak makan kat IKEA. Ok, better jangan pakai Cream ni wehhh. Tak pasal-pasal kaitkan benda lain dengan benda lain. T_____________T











ok jom layan cerekarama sekarang.























ok cerekarama dah habis, jom sambung lagi


Hari ini saya pakai sangat simple, siap dlm masa 10 minit sahaja (tambahan 5 minit untuk mekap)


skirt labuh RM10 (tak ingat beli kat mana)
Baju T shirt Cotton RM18 (Uniqlo)
Belt RM9 (Times Square)
Pashmina RM10 (Jalan Tar)
Beg Warna Warni RM39.90 (Times Square)



ok tengok...saya pakai outfit murahan saja.



.

p/s: ok babai!! ^_^



.

18 ulasan:

eesyaheera berkata...

ain, kite syaheera yang nampak awak kat the curve tadi. dan sebenarnya saya pun makan kat ikea tadi. rugi pulak rasa tak tegur awak

bella berkata...

nice picture! :)

m.u.S.w.e.e.t berkata...

ini amoy manyak cantik meyh...huhu
sedap nyer makan... mahu makan itu juga.. =p

p/s: cerekarama td sedey taw... ='(

nik farina aishah.... :) berkata...

comel !! comel !!! cantik !! ni je yg saya boleh katakan sekarang ni.. heheh :)

anis berkata...

nak jugak! nak jugak! saya baru je g watson semalam dan berfikir-fikir jugak nk bli bb ni.tp x terbeli..jeles nye sbb tak beli smlm..wuwuwu T_T

miss aisya berkata...

nak try jugak lah BB cream tu akak..

wahh lawa baju..simple but nice..lagi menarik kot kalau akak pakai shawl wrne trg sikit..huhu

aLya berkata...

k.ain pakai pe pon cantik..ngeee

org cakap pkai bb cream makin ok muke..nmpak kat k.ain pon ok..hehe
lepas nie k.ain apdet lg ye :)

sitiaminahismail berkata...

harga BB cream tu yang betol2 rm24.00 mula2 keluar! rasa rugi bila sekarang dah murah!

izni nor ali berkata...

sis dah lawa! pakai ape pon lawa.
lagipon, izni lagi jeles tgk org pakai baju lawa2 dgn harga yang murah. SANGAT JELES. teeheee. :P

marshmallow berkata...

cantik lah awak dress macam tu :)

*saya pakai magic bb cream silkygirl. okay gak. ehe tapi nak try yang maybelline pulak lah nanti. nice!

.plastic roses. berkata...

kak ain yg stylo :)

wawa zakaria berkata...

kite pun pakai BB cream maybelline ni.
kire oklah.
kalau dh pakai lama nampak lah perubahan pada muka ;)
the best thing baout this BB cream dier buat muka kite lembab tau. tak nampak kering pun!

farahAzreenHJAhmad berkata...

hye akak ain...sye pon dah cube BB cream 2...not bad :)

NaEl berkata...

pakai murah pon cantikkk :)

RedLife2Love berkata...

i saw u kat ikea last saturday tgh mkn ngn ur fiancee, tpi segan nak tegur.. hehe~ u sgt shantek! ^^

leena aunie berkata...

bes ke pkai bb cream tu??lina pon ada pkai 2 3 hari tp rsa melekit jer..mybe xsesuai ngan kulit lina ni kot...

Tanpa Nama berkata...

aii akak .. emm , mb akak ta knl sy .. tp , ta kisa la .. na ckp je , sy ta pnah jmp org yg slumber je gto bpe hrga bju dy .. bb , yg pnah sy tgk , ble bju tu mhl bru owg bgtawu .. tp akak nie ok la .. ta cover .. thx !! akak nie ta bjet kaye .. hihi !! i wanna be u :)

ain dzaya berkata...

siyesly..ain tak pernah pakai bb..yg ain pakai juz compaq powder, eyliner maybelline and lipstick silkygirl..sbb tataw yg mana yg sesuai n effective..wuwuwu..lgpun takut muka rosak sbb ain ta pernah d masalah kulit..tp siyes..teringin nak cuba la guna foundation..tp takut!

"Ain Dzaya | Tips penting bodek godek pensyarah.hik.hik..".