Rabu, 18 April 2012

memori cinta luka

malam-malam macam ni kan...


tiba-tiba hati jadi tak keruan tau...


semua secara tiba-tiba...


rasa kecewa sebab macam dah lama tak jumpa satu perkara ni dalam hidup...










































huwaaaaaaaaaaaaaaa














































menangis ..lalalalaaa





































benda yang paling best selain dapat makan eksrim ini adalah ketika ketuk rumah makcik yang menjual eskrim Malaysia ...ketuk pintu dapur pulak tuh..>_<


"cik...aiskrim Malaysia ada tak".


"ada..ada..masukla tgk".


(masuk dapur rumah die dan bukak peti ais tingkat atas tu sambil RAMBANG MATA tengok tersusun eskrim ni..wahhhhhhh!!! )


"alamak, tapi ada yang belum beku lagi nak"


"tak pe la makcik.saya beli jugak"


PULUN gile aku dulu...balik sekolah agama mesti nak beli eskrim Malaysia. Dapat yang tak beku lagi pun tetap beli. sekali sedut habis je macam minum air ...hahahhaha




Feveret sepanjang zaman adalah perisa asam boi..tapi Milo pun best jugak..tapi nenas pun sedap jugak..tapi kan...anggur pun best...sirap bandung pun sedap.....oren pun sedap...jagung lagi sedap!! SEMUA LA WEI!!!


(GULP...telan air liur)

SAYA MAHU INI SEMUAAAAA!!


makcik...kalau makcik yang menjual eksrim Malaysia terbaca entry ni, sila bgtahu lokasi makcik ye. Saya serang peti ais makcik malam ni jugak.

Sekian,


Yang Terluka Tak Jumpa Eskrim Malaysia,
SAYA





35 ulasan:

BlueiceButterfly berkata...

~waa..suka jgk..kalau jumpa kongsi skit tau..hehe >_<

aida4eva berkata...

dekat maktab ni dak2 ni ada jual.
alaaaa~ k.ain buat la sndri..mesti lagi sedap! aummmmm :D

AdilaAzmir™ berkata...

hahahah, buat lah sendiri kak nurul:D

Pn.Ibu berkata...

Ain, akak urut2 dada baca entry ini menahan nafsu.....kite pon terkenang jugak aiskerim ini....sedapnye dapat aiskerim asamboi atau milo atau jagung atau sirap atau2.semuaaaaaa...time panas2....T_T

Amalia Zurahim berkata...

buat sendiri la cyg!!!! beli plastik nyer je kt kedai..

yaya berkata...

waaa...sedap..meleleh...tringt zmn dolu2 kala..bila tah dpt jumpa lagi aiskrim cmni..^^

Rozana Razali berkata...

sy hebat ikat ais krim malaysia ni. =)

Tanpa Nama berkata...

hahaha..betol la kak ain..mesti ketuk2 pintu belakang..pastu macik tu suruh masok tgk..dah la byak kali ulang alik..sampai mkcik tu x larat tau nak melayan..last sekali dia letak aiskrim tu kat luar dalam bekas tahan beku tu...bile kiteorg nk beli amek je xyah ketuk2..letak duit kat tepi .bestnye ingat balik...

nice entry! ;)

aneem berkata...

ain mengidam ker nak makan ais cream msia nie

Chikova_Airashii berkata...

hahaha comel gila..
mcm bdk2..
sye pun suke mkn eskem melesia gak,
dulu umi saye ade buat tp skang xde dah..hewhew

Cik mama berkata...

Hehehe samalaaa kita ain, tapi beza nya mak cik mama yg menjualnya... kdg tu habis kat anak2 jerr.. 0hsem kan..

myfara FLK berkata...

mama saya ada jual.meh dtg kg.malaysia raya..ckp je rumah cik mas yg jual ais krim malaysia pasti dorang tau..

Tanpa Nama berkata...

dalam peti ais rumah bujang kitorg ade..meh la dtg sri gombak!! kat kedai area rumah pon ade. tp asam boi jek.

Taty Hasbi berkata...

ngidam ye kak ain...hihiii.. Nenek sy ada jual eskrim ni..Salu bebudak yg dtg mengaji alquran kt umah dia beli eskrim tu..Bebudak yg x ngaji pn dtg beli gak...Sy klu balik umh nenek kt klang salu je bedal eskrim tu...hihiii...Sedaaaapppp....

Lizzie Yasmin berkata...

Buat sendiri lar.. senang jer kot..

Tanpa Nama berkata...

Eh awak, ade jual plastik tu lah..
buat sndiri senang..
sy selalu tolong mak sy buat dulu..
-yati-

Qasey Honey berkata...

asslm Ain...cuba tgk kt blog i...ade resepi aiskrim Malaysia ni...bleh la cuba buat sdri pulak...hehehe
http://qaseyhoney.blogspot.com/

FiQa berkata...

mmg sedap!!!


asam tu best, hehehe

kak ain, buat sendiri la kak ain...then pass sini skit, hehehe

Moumo berkata...

ade try wt nk jual kt kwsn umh,
tp bdk2 skrg cm tak suke mkn dh kot.
xterjual pn.
tp xtaw la tkot dorg xtaw kn de jual eskrem malaysia kt rmh.
wt perasa asam boi,
last2 kte mkn sndri.
hahaha

SAYA BUKAN SAMDOL berkata...

haha buat sendiri la kak.

takpayah letak dlm plastik, letak dlm tupperware pastu biar beku hehe

Tanpa Nama berkata...

sedapnyaaaaaa bila tgk gambar tuuuu ^_^

Aiza Haris berkata...

kat cameron adaaa tp eskrem stoberiii...heheheh

Mucing berkata...

hhahaha...kenangan comel ku...
kenapa tak buat kat rumah je...
best oo.... mak kami dulu tu buat perisa apa tak ingat ke namanya...
(tapi ada pakai santan le, pasal ada rasa lemak)
tapi kalau masa tak beku dia turun jadi 2 color..coklat dgn coklat pekat.
Bila dah beku, haha ada 2 color aiskrim tuh...
wooohoo....

MeyLah Techik berkata...

mengidam ke kak.. xbaik tau..kite pun tliur jgk..mne nk cri... kite pregnant nie... hehe

MeyLah Techik berkata...

ngidam ke kak??xbaik tau buat entry mcm nie ..hahha..kite pregnant nie...smpai kite pun teliur. mne nk cri..wahhh..nk jgk.... jom cri sme2...

MeyLah Techik berkata...

ngidam ke kak??xbaik tau buat entry mcm nie ..hahha..kite pregnant nie...smpai kite pun teliur. mne nk cri..wahhh..nk jgk.... jom cri sme2...

MeyLah Techik berkata...

boleh ke tgok tv 3 kak?.. nak tgok cinta buat emelda... husband sya pon soh download.p xjgk download.. sya tgl nurses home so xde TV..hehe.cian kn...

mimie.. berkata...

sedapnyeee aiskrim asam boi itew! ^_^

my name is ivana berkata...

hai ain :)

ibu kita memang selalu buat aiskrim asam boi tuk kitorang..pastu adik lelaki plak suka buatkan aiskrim milo.. selalu jadi desert lepas dinner.. jeles tak? jeles tak? hehehe

drzira berkata...

waaah aiskim malaysie.. lme tk nmpk

farah nadzirah lokfi berkata...

kak ain...eskem nieh skang mmg susah kn nak dapat..kita pun suka...ari tue masa mula2 pregnant, seeys kita teringin sgt yg perisa asam boi ngan perisa milo...pas asben carik tak jumpa..smpai kitorg balik kampung dia kat besut pun takde...so asben dapat idea, buat sendiri..maka gigih la kami 2 laki bini buat eskem nieh banyak, letam peti ais...2 hari clear ibu ngandung ni eh kejekn...hikhik tgk entry akk nieh, terasa mcm nk buat lagi pulak....heeeeee ;)

Nurfatin Liyana berkata...

kite jual laa. meh dtg umah kite!

Tanpa Nama berkata...

buat sendiri pun boleh ain..beli je plastik aiskrim tu..pastu buat mcm2 perisa..simpan dlm peti ais..bila2 msa je blh mkn..hihih

NadyaBubble berkata...

Samalah , rindu ais krim ni !

yannashari berkata...

aiskrim yg pling best..last jumpa masa belajar kat IMR dulu. Ade kdai kat flat HKL jual tu pon lps dah berthun2 mncari. Sekarang..tgok gmbar ain jela..