Rabu, 6 Jun 2012

Edisi Musim Cuti sekolah

 Musim cuti sekolah pun tiba.

Walaupun tak dinanti, tapi tetap diingati. Cewahhhhh

Macam hari raya pulak.

Saya paksa suami ajak saya pergi membuat lawatan sempena cuti sekolah. Nampak tak. Walaupun belum mempunyai anak, tapi sudah practice. Haha.

Hari Selasa bangun dengan muka tersenyum (selalu macam tu kan).

Yeay dalam hati sebab suami nak bawak pergi Petrosains. Ala yang kat KLCC tu la. Walaupun selalu ke KLCC tapi tidak pernah masuk Petrosains.



Isteri muka gembira.
tepuk tangan lajulaju


 suami yang comel buat muka blank.
Sampai hati.
Sobs sobs





Masuk KLCC, sampai di level atas.
Nampak manusia bukan main ramai.

Paling sedih, nampak signboard TICKET SOLD OUT

>_<

Hampa.
Padahal baru pukul 10 pagi.

Ye lah. Kan cuti sekolah.
Kite yang tidak sekolah ni pulak sibuk-sibuk.

>_<



Akhirnya suami bawak saya ke Muzium Negara.


HAPPY LAGI!!!


sebab saya tak pernah ke Muzium negara.









 nampak sangat cuti sekolah.
amik gambar apa pun, mesti akan ade orang lain dalam gambar tu.
Huwaaa
Muzium pun ramai, tapi masih boleh masuk lagi

RM3 untuk parking


 Pintu gerbang!
yeayyy


 Time ni malu gila
sebab ramai nya orang kat depan aku tu tengah beratur nak amik gambar
>_<

okbye!


Tiket masuk RM4.00 seorang

Tiket keluar? tak perlu pun, mmg akan keluar sendiri setelah mengantuk.


Saya Cuba menyampuk dalam perbincangan Sultan melaka tapi tidak berjaya.
Sebab mereka berbincang dengan nada slow sangat.



 melaka semasa mula terkenal dengan aktiviti perdagangan (3D)



penat.
tak larat nak jalan sebab ada 4 galeri.
jalan sikit je dah mengah.
huwaaaa..











yeayyy berjaya juga membuat lawatan sempena cuti sekolah.

Terima kasih suami yang baik kerana bawa saya.

Lepas ini target nak ke Petrosains jugak! Tak kira!!! Yeay








Balik dengan hati rianggg...











Dalam kereta, on the way balik, sambil menyanyi-nyanyi dengan suami, tiba-tiba suatu penemuan terbaru telah berlaku..












suami  telah kagum.

kaki isteri muat masuk dalam kotak tisu ini tanpa perlu koyakkan ia.

KASUT KOTAK TISU AJAIB

Doraemon pun boleh dengki hati tengok saya ada alat ajaib macam ini.


bhahhahaha

(sejujurnya, itu adalah gambar paling gila penah aku amik)




.
ARAHAN: ENTRY TELAH TAMAT. 



26 ulasan:

fya zainal berkata...

haha nampak gambar last terus lupa nak comment apa :p

sy pun x penah lg pegi petrosains T.T

PhatLady berkata...

hahaha...akak pun x pernah lagi masuk Muzium Negara apatah lagi Zoo negara wlupun telah merantau seploh tahun kat sini...

adoiyaiii!!! :p

pst: ain, watermark tu kne besarkan skit ok & kasik clear warna fontnyer...nak kasik faker menitik air mata nak edit2 gambar tu kah kah kah kahh!!

AmirahSM berkata...

hahahhahahahha, kak ain! pinjam kasut tuuu, sebelah pon takpe ;p

♥nurul♥ berkata...

hahaha kelakar la kak ain. kak ain klu cuti2 msia,jomlah g sbh :)

biskut chipmore berkata...

zaman sekolah je pegi kat muzium.. hehe. ain comel!

Tanpa Nama berkata...

kak ain..buatla step akak mkeup serta produk2 nye plisssss

btw, akak gne ape utk lips tu

Uncle Hussain's Dotter berkata...

hahahaha switnyeeee laaaa kakain niii.. saya rasa taksabar nak kawin bila tgk kakain.. nak rasa bercinta selepas kawin macam kakain juga.. duhhhh switttt sgtttt ;)

:: Ms Boom Donut :: berkata...

oohhoooiii ~ kaki yang wangi telah masuk ke dalam kotak tisu yang lembut <3

syamimi fatin berkata...

sy pun pg petrosains sbb lwtn dulu drjh 6 hehe...

Husnahyuna berkata...

Wah..bestnye..
rugi jugak kak Ain tak dapat masuk Petrosains,boleh jumpa Dinosaur..hehehe..

MiSz fiFiEyQa berkata...

kalau nak pegi Petrosains jgn pegi time cuti skolah la kak..ramai orang..
nanti rugi je tiket coz tak dapat nak try sume benda yg ade kat situ..
sy dah pernah pegi & memang seronok la..hehe..
;)

ieqa berkata...

Kak Ain bila nak ada baby ni? Hihihii

pAri-ParI tErbAng tiNgGi berkata...

:)

✿....rossa alina....✿ berkata...

boleh muat laaaahhh!!hahahaha..kak ain..kak ain..suke nau buat klaka..

Ain Syafieqa berkata...

ain pun da lame duk kl xpernah g pun petrosains.hihi..

PutriesNoora berkata...

bestnya!!g la zoo negara pulak yang...memang feeling lawatan sambil belajar...hehehe

Boo berkata...

Assalamualaikum. kak ain, saya tunggu akak update blog. kelakar lah akak ni. hahah tergelak sy :)

FiQa berkata...

* erk!


ternyata inilah Doraemon yang kita cari selama ini..

haha

Tanpa Nama berkata...

Ain tak pernah pun senyum happy sampai nampak gigi. Kenapa? Gigi jongang ke?

alia zainol berkata...

ohho bestnye jalan2 =)

Tanpa Nama berkata...

hehehehehe

cikwahidaidris berkata...

kak ain yg comel . hihi

Ardini Humaira berkata...

hehehe nakal ye ain nih :D

Hiddy Asri berkata...

Hahaha..sama la. Dok je KL. Ke Muzium Negara skali seumur idop

nur syakirah yusof berkata...

cantik kaler bibir k.ain guna.. agak2 dia guna Tony Tint x? haha. nak order meh sini. ^^ ..tpi org cantik, pkai apa pon cantik..hewhewhew

Tanpa Nama berkata...

muka macam hantu. lariiiiii!