Rabu, 31 Oktober 2012

shopping secara alam maya yang menyeronokkan

 Sambil berehat di rumah, selalu terfikir nak keluar pergi shopping. Tapi memang jangan harap akan mendapat pelepasan dari suami.

 Dia cakap tunggu 44 hari baru boleh keluar rumah. (!!).. Hover kan suami saya tu. Ikutkan isteri dia ni, hari ke 4 sudah mahu merayap ke JJ carik pewangi bilik (alasan terdesak nak keluar berjalan-jalan).

Tapi sekarang kan semua di hujung jari anda. Tu la , siapa suruh tak bagi kite keluar jalan-jalan, kan kite dah panjang akal pergi shopping secara alam maya je. Tau-tau posmen hantar parcel depan pintu rumah. Yay!






Last few days, saya dapat bungkusan comel ini dari posmen.

Yup...ianya dari seorang rakan FB saya yang kini belajar di Japan dan mengusahakan butik online dengan menjual barang mekap jenama dari Korea~!~ PALING BEST, harga adalah jauh lebih murah dari yang terjual di outlet kat Malaysia ni. Tony Moly dan Etude House adalah 2 brand kesukaan saya!!






 Auwww dapat kad ucapan berbahasa Jepun.
(eh ye ke kad ucapan? saya pun tak paham apakah yg ditulis oleh cik Nadira kita ni tapi saya pasti ianya adalah sesuatu yg comel mcm dia. hikhikhik)

Pastel Cushion Blusher yg comel dari The face Shop
Lovely Me:Ex 

(bubble plastik tu paling haku suka skali! picit-picit sampai geram!)


 Lipgloss dari The Face Shop juga



Teruja nak pakai.
Tapi tunggu kite keluar jalan-jalan la baru pakai.

takdenya dah siap pakai bengkong, pakai minyak serai wangi, berkain batik, jakg bibir berlipgloss kilat-kilat kaler purple lagi.
hahaha..
terkejut irdina tengok kang!

Saya baru nak test sebab tu beli 2 barang je dulu.
And memang terkejut sebab saya ingtkan barang dari jepun nak sampai ke Malaysia makan masa sampai berbulan-bulan, tapi ternyata seminggu je dah sampai pun barang!
Malahan barang yang sampai juga dalam keadaan yg sangat baik sebab di bungkus dengan bubble plastik yang tebal.

So lepas ni confirm memang akan beli lagi mekap-mekap dari cik nadira kita!


Jom like page beliau dan mula bershoping!!











Eh belum habis lagi entry ni!!

2 hari sebelum Hari Raya Aidiladha, posmen datang bawak kotak.

Rupanya baju dari Jovian Mandagie sudah sampai.

Memang terbaikla sebab sempatla kami semua beraya haji pakai baju iteww..

Tapi tidak bagi diriku.

Hari raya aidiladha kita pakai kain batik jewwww.. Lagi selesa tau!









Dapat je parcel, langsung tak ada napsu nak bukak dan try!
 Terus suruh adik ipar simpan kat bilik.

Bukan nak protes, tapi cuak. Takot tak muat. Kang tak pasal-pasal kena simptom kemurungan pulak!

Seminggu kemudian barulah saya berani nak try...

dupdapdupdap!!


Betul sangkaan ku. Memang tak muat mula-mula!!

terus frust sampai Irdina melalak pun kita takde mood.

hahaha

pastu terpaksa mintak tolong suami yg comel tu untuk pakaikan.


dan

BERJAYA!!!


alhamdulillah berjaya memakai baju size xs!!!!!





yay! Irdina jangan jeleshhhhh
Umi muat baju size xs!!!




oh i love online shopping!!!!














arghhhhhhh!!!

ni apa kebenda ni??


tell me! tell me!

ape ni??


arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


.

17 ulasan:

zuraini berkata...

k.ain kak ain..jangan dikisahkan air ais tu..sabooorr saborr

IFA Athirah berkata...

akk nk join giveaway saya tak? :) http://www.geekintherainbow.blogspot.com.au/2012/10/giveaway-more-than-20-prizes-to-be-won.html

Tanpa Nama berkata...

kak ain syg, sy nak tanya produk dr sana tu halal x? kita cam bminat je. ngee~ :)

Twins berkata...

saya pun beli kat Nrnadira tu,harga lagi murah berbanding yg jual kat Malaysia

yart cnot berkata...

nadira tu kate..
arigatou gozaimasu..
tu je yg sy phm hehehe

yart cnot berkata...

nadira tu kate arigatou gozaimasu..
yg tu je sy phm..
yg lain xtau hehehe

boni kacak berkata...

mudah betul sekarang ni kan..semuanya di hujung jari je..hehehe

mama leen berkata...

sabo le yang... tak kemana ais tu...

genuine1224 berkata...

baru lagi.. dah pas pantang nnt kurus la.. hehe.. rajin2 bertungku, perut cepat kempis

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak,
alamak comelnya umi Irdina ni. hahaha gojes ok boleh pakai saiz xs! hahahhaha lawak, tengah puasa ais batu ek? hihi good luck with diet and so on :)

dyaclarey berkata...

Saya pon ada beli barang yg sama mcm Nadira jual, tapi dekat Qoo10 GMarket. Jauh lebih murah. Try la usya2..

izfanora berkata...

wah, sempat lg memborong yer.. mommy skrg mmg xkisah time nak bersalin ke, berpantang je, der je masa on9.. huhu..

shazika berkata...

saya pon peminat brg2 comel dr korea n japan.. dah beli dr NRNadira online..hehehehe... :)

mummamiahaha berkata...

hahahhaha....sabarrrr sabarr sabarriahh..nant dpat pkai bju tu dgn loose nyeee.

Atie berkata...

hikhik kaki irdina jd prop gambar cosmetic tu ek

Cik Nurul Siezuka berkata...

Hehehe.. coeml sungguhlah ain nih..

Senorita Nadira berkata...

ご注文ありがとうございます。Gochuumon,arigatou gozaimasu

means : thank you for your orders..
Love,
NrNadira Online Shop :))