Jumaat, 14 Disember 2012

Hi Irdina!






Ya. Baru hari ini berkesempatan untuk duduk diam-diam dan membuka sebahagian hadiah-hadiah Irdina. Sementara dia tidur di bouncer kesukaan dia, ummi pelan-pelan koyak hamper!

Oh ya, bercakap pasal tidur, Irdina seorang bayi yang gemarkan tidur. Seperti bayi-bayi lain juga, yang tak ada hiburan lain selain minum susu dan tidur dan bangun semula dan tidur semula dan nangissssss dan nak susu dan tidur dan nangissss lagi dan seterusnya.


Irdina masa dalam pantang sangat senang tidur. Letak je dia tidur sendiri. Kusangka panas sampai ke petang, rupanya salji di tengahari!

 Masuk hari ke 35 berpantang, agak susah nak tidurkan dia. Kena dodoi sambil nyanyi. Nyanyi pun kena irama yang mendayu-mendayu dan suara kena sedap barulah dia melayan perasaan. Kalau nyanyi tune lari dan suara sumbang tergelincir, makin besar mata dia tengok kita balik. Irdina, ummi nak cakap sikit ni, vokal bukan sekadar rupa tau! tetibe kan haku.




 Irdina memang suka tidur sambil tangan bergaya sedemikian.
Sejak dalam perut lagi gaya tidur dia macam ini. 
masa scan 4d memang dah nampak,

so kewl!!


 Grandma's Little Princess?
TRUE!


 Masa ni tengah hujan lebar diluar.
Ummi dah siap pakaikan cardigan, topi winter (present from my hubby's BFF!)
letak dia atas katil sekejap sebab ummi nak bersiap.
5 minit kemudian toleh dia, sudah tidur.
terus tak jadi keluar petang itu.
tengok dia tidur nyenyak sekali.
sampai ternganga!!
^_^




 mengeliat!!
lenguh tau lemak-lemak dagu kite.
(irdina cakap)


 Ada masa dia suka tidur atas badan orang.
manja kan Irdinaku!




 Take a nap with ayah!
^_^


 Ni pun lagi satu hal.
Elok je tidur, tarik-tarik selimut tengok kemain asyik dia tidur sampai cmni sekali..
anak dara....anak dara...

Masa ni baru dapat satu pelajaran baru.
Irdina ni kalau siang dia tidur sekejap-sekejap je. Dalam 5 minit pastu dia bangun balik.
Kalau macam tu ummi dia memang tak boleh buat kerja la. Sebab dia kalau bangun, memang nak orang dukung je.

So haritu buat eksperimen. masa dia tidur siang, kite tidur skali sebelah dia.
Nahhhhhhhh terus lama gila dia tidur.
Sampai dia tergolek sendiri pun dia tak sedar.
Tapi akibatnya, satu kerja rumah pun tak bergerak la. Ummi tidur petang sekali.huu
nasib baik suami sgt paham.
mmmuahh2


 kan dah kata, irdina suka tidur gaya tangan macam ini!




terbongkang!
oh yeahhhh






ps: sebagai emak, walaupun kita tak cukup tidur dan tak cukup rehat, lepas pandang muka anak, terus hilang penat kan? sejuk je hati.
 tengok muka suami pun sama. sejuk hati kuasa dua.
auwwwww







"ummi..help! ayah buli dina!!"
tengok gambar ni boleh buat iolsss senyum sorang2

Suami dan anak saya adalah kecintaan saya dunia akhirat.

:')

36 ulasan:

Yuyu Zulaikha berkata...

Irdina comel sangat! bila nak jumpa ni ^^

Cik Nuries berkata...

Irdina cute kak ain.. Ok.set baju atas sekali tue comel sgt. =)

sHEmA_sHImoT:D berkata...

Photostat si ayah ni Irdina :)

AmirahSM berkata...

semua pinkkkkkkk! seronok mummy dia..heee

neverletmego berkata...

tgh baca blog ain , sambil di teman lil princess rania , pastu terus bangun dok nak tgk pic-pic irdina , sambil peggang screen laptop dok tickle baby hehhe
congratulations again for the baby

Zuriaty Mohamad berkata...

salam.
comel baby irdina, tidur gangnam style hahaha :))

Zuriaty Mohamad berkata...

salam.
comel baby irdina. tidur gangnam style :)

Makbed berkata...

lelemak di dagu itu sangat precious.

sufi berkata...

cardigan tu comel aww!

Enn Chung berkata...

cumill nye bby...geram tgk.....sihat sgt2.....nk2 dagu die..mst best kiss bby....=)

syamimihaziqah berkata...

Comelnya Dina! ♥

Syuhada Nasya berkata...

comelll u n anak uuu huhuu

nuraien berkata...

tau x..irdina memang comel sgt2.hihi
suka tgk muka dye..cm nak gigit2 je..;p

eamy milea berkata...

hai irdina..comelnye.. :)

Mila Ahmad berkata...

kusss semangat tengok irdina ni...

Tanpa Nama berkata...

u..kenapa u tk bedung dia?

Aisha With The Apostrophe berkata...

Tomeynye Irdina!

H.I.D.A.Y.A.H berkata...

haaaaa, comelnya dina..btol lah ain!!ssokong ckp ain..anak dan suami adalah kecintaan kita dunia akhirat..dayah pun ngah menunggu hari ni..xcited nak jumpa baby..

hani hanani berkata...

mancung hidung irdina. hihi

nuruashia berkata...

olololo.irdina sgtttt tomey :)

AyaZuki Is Cullen berkata...

rindunya! <3 <3 <3

Natasha Saharrudin berkata...

pose smbil tido.....comel je irdina...

::Misz sunsWeetz:: berkata...

kak geramnya tgk irdina..eee comel giler la

yuyu jannah berkata...

comelnye ank ain. bila dh jd seorang ibu ni, mmg mcm ni la perasaannya kan? semua psl anak mmg mengujakan !

Siti Hajar berkata...

Salam,

Comelnya Irdina adik....anak akak yg sulung pun nama Irdina gak, akak panggil dia Dina je...

Nini Mohd berkata...

muka ur bby lebih pada muka ur husband la. hehee~ anak daddy ni. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak, baby sangat serupa muka bapak dia! hehehe. comelnya dia. hihihi. pink habis!

Mar Mansor berkata...

tembam sungguh baby Irdina..comel lak tu..geram2
saje nk share pengalaman..baby saya dalam pantang asik kena dodoi je dari jam 2 am smpi la ke subuh baru dia nk tido..dah x tahan mata ni masuk buai..
tapi tiap kali berubah bulan baby semakin bijak & bijak..masuk bulan ke 5,baby dah tak tido berbuai..alhamdulilah..sekarang baby dah 7 bulan..& dia semakin bijak..
1 amanah yang tidak ternilai..

Sayid Zulhusni berkata...

irdina kamu 100% muka ayah nya :) - ni silent reader comment :)

NIA SI DRUMSTICK berkata...

comel nye irdina..bambam!!rasa nk gigittt je pp dia..xsabar nak kawen gak lah.ahahaha

cikdamia sahaja. berkata...

someyyy sangat anak akak . sebijik cam ayah dea tao :D

elyna mirsada berkata...

cumelnyer...

Tanpa Nama berkata...

comel..muka ayah sebijik.hehe
sejuk ni ;)

wahida idris berkata...

teringin nak dukung irdinaaa ! eee, geram3.

Nebula Horizon Resources berkata...

saya pun xsabar nak pregnant n ada baby sndiri. luv to read ur blog. selalu tnanti2 new post

sis, sya nk tumpang promote blh x? sya ada buat contest utk para blogger.hadiahnya ialah ipad. sape2 yg berminat boleh baca syarat2nya di sini https://www.facebook.com/photo.php?fbid=397403773671963&set=a.131231753622501.34816.128746570537686&type=1&theater&notif_t=photo_comment

Nadya Bubble berkata...

Comelnya Irdina ! Congrats sis :)