Isnin, 30 April 2012

Pameran Pengantin Di SACC

 Sabtu 28 April 2012 tempoh hari, saya dah terlambat menuju ke Shah Alam. Sebab pagi tu gatal tangan pergi jual baju pre-loved dan baru, maka tak menang tangan. Jadi lambatlah bersiap dan bersolek di meja solek. Heh.


Jam 12.30 tengahari sudah sampai.


Kena tahan dengan organizer sebab kami suami isteri meluru masuk tanpa buat pendaftaran. Tolonglah paham. Kami dah berkahwin. Haha. Manalah dia nak tahuuuu kan.

Tapi dah bagi alasan, akhirnya tak payah nak daftar. Nakal membawa akal. Paham??




Masa ini masih belum ramai orang.
Baru pukul 12 lebih.
Orang ramai belum bangun tido.
Ataupun semua sedang pergi tengok pameran BERSIH kat dataran.



 Adik-adik comel sedang bosan.
Haha
Menteri tak sampai-sampai dari tadi.
Kasihan mekap dah cair.
>_<


 Tempat kejadian kami di tahan organizer.
Meluru masuk siap catwalk lagi confident gile.



Terus meluru masuk ke booth 17, Tepak Sireh Bridal Boutique dan dapatkan pas exhibitor yang diidam-idam tu.

Hahaha

Terus pakai dan lalu lalang depan organizer yang tahan kami tadi. 


 Pergi jadi penyambut tetamu kat pintu depan.
Bukanla penyambut tetamu, tapi nak tarik orang suh datang booth Tepak Sireh dengan rela hati.Haha



Pukul 2 petang pergi mengadu kat suami.
Perut lapar.

Lalu kami curi tulang.
Pergi makan kat tepi tu je. SACC Bistro
Nasi Ayam rm10.50..dah makan baru perasan harga. huuuu.ini sungguh mahal.
tapi tak apa. sebab dekat saja dengan dewan pameran.
Nak berjalan kaki ke SACC Mall memang tak terlarat.



 budak comel pakai tag pink. 
wiwitttt



 budak lapar pergi makan sudu dulu.
tak wiwitt la
>_<



 pembaca blog yang comel



 nampak tak baju gojes itewww?
ala...yang warna pink tuuuuu...
hikhikhik
^_^




 Nah amik satu gambar dengan boss
Boss ni muka sama dengan saya lah boss.
Haha.





 syahida bume yang comel


 Jijie dan kawan-kawan yang comel2 belaka




 Abg Wan dan Kakmas
wiwitt



 Eh budak comel ni ada lagi.
wiwitttttt banyak-banyak!


 Kak liyana yang tak macam dah kawin pun.
hee mcm anak dara sangatttttt




 saya kalau da potpetpotpet , tangan automatic jadi laju-laju sampai kamera pun tak sempat nak capture pergerakan.
Tensen arrr
*tetibe*
hahaha


 cameraman panggil , toleh dan senyum..
pastu sambung potpetpotpet kat tepi tu
T________T





Tengok agak-agak dan ramai gila yang serbu booth Tepak Sireh, saya pun ajak husband pergi curi tulang lagi.

Saya mahukan kek.

*tetibe*

Nasib baik!!! dalam SACC tu ada kedai kek. Tapi harga lagi sekali boleh pengsan la kan.Hahaha
Rainbow cake satu slice rm9.50..
huu tapi beli jugak sebab nampak comel gile kek tu.






Lepas dah beli tu, laju-laju jalan dan duduk di celah kotak-kotak dan baju-baju kawen di booth Tepak Sireh.



Eksaitednye tengok benda comel berwarna warni...




 Suami yang comel ni temankan saya makan je. 
Suami tidak minat kek tapi Saya minat kek. Suami pasti minat saya. Hahaha!



 comel dan sedap.

SEDAPPPPPP







baru perasan ada muka saya di pamphlet Tepak Sireh Bridal!




Okay. akhir kata dari saya terima kasih kepada semua yang datang dan bertegur sapa.ada yang saya tak sempat nak ambil gambar. Tapi tak apa. saya bukan penyanyi pon. 





Jangan lupe terjah ke butik Minaz di bangi esok 1 mei 2012 untuk event di sana.
Saya akan berada di sana dari pukul 11 pagi hingga 2 petang sahaja.
Jumpa di sana!!





okay sekarang tangan dah berminyak. Boy baru je lepas hulur samosa sedap. Nak tolak rasa rugi. Maka, saya babai sekarang sebelum berminyak-minyak lagi keypad laptop.
>_<

kecintaan saya dunia akhirat ..wiwittttt

.

Khamis, 26 April 2012

*entry tutup muka lajulaju, tapi mata terbeliak curik-curik*

(ini gambar lama)








zaman pakai seluar skinny warna pink, dengan kasut sekolah yang sepatutnya putih tapi jadi yellowish tu, dah berakhir ke? tapi cool tau pakai macamtu (panggg!!!!)


haha


tak apalah. dah tua dah ..lepas ni masa bagi anak-anak pulak nanti pakai seluar pink, satu set dari kepala sampai kaki. Haaa...lepas geram. HAHA.






Khamis, 19 April 2012

Hai! Saya type lajulaju ni

Sebenarnya, sejak saya download application "1 Malaysia TV", saya kerap tengok tv. Janji ada wifi. Kalau tak ada wifi tak ada gunalah download ia. So apa yang bestnya, kita boleh tgk tv sambil baring, tengok tv sambil monopoly tempat, tengok dekat-dekat sampai rasa dah kena skrin telepon dengan mata, PUN BOLEH!


Ini adalah channel TV yang ada. Tapi TV1,TV2 dan TV alhijrah je yang siarkan rancangan yang dijadualkan. TV3 siarkan cerita jadual program lama sejak zaman kegemilangan Jalil Hamid. (tetibe) Channel ekorea mmg siarkan drama korea, tapi sila frust, sebab tak ada subtitle. Yilek.


So kalau nak tengok tv secara peribadi ataupun secara business class hahaha pergilah download application ni! Best sbb ada tv al hijrah boleh tengok uztad Don. Best tv2 sebab ada cite p ramlee setiap isnin malam dan cite hindustan setiap rabu malam. tV3 pun best sebab ada jalil hamid (tetibe lagi)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Rabu, 18 April 2012

memori cinta luka

malam-malam macam ni kan...


tiba-tiba hati jadi tak keruan tau...


semua secara tiba-tiba...


rasa kecewa sebab macam dah lama tak jumpa satu perkara ni dalam hidup...










































huwaaaaaaaaaaaaaaa














































menangis ..lalalalaaa





































benda yang paling best selain dapat makan eksrim ini adalah ketika ketuk rumah makcik yang menjual eskrim Malaysia ...ketuk pintu dapur pulak tuh..>_<


"cik...aiskrim Malaysia ada tak".


"ada..ada..masukla tgk".


(masuk dapur rumah die dan bukak peti ais tingkat atas tu sambil RAMBANG MATA tengok tersusun eskrim ni..wahhhhhhh!!! )


"alamak, tapi ada yang belum beku lagi nak"


"tak pe la makcik.saya beli jugak"


PULUN gile aku dulu...balik sekolah agama mesti nak beli eskrim Malaysia. Dapat yang tak beku lagi pun tetap beli. sekali sedut habis je macam minum air ...hahahhaha




Feveret sepanjang zaman adalah perisa asam boi..tapi Milo pun best jugak..tapi nenas pun sedap jugak..tapi kan...anggur pun best...sirap bandung pun sedap.....oren pun sedap...jagung lagi sedap!! SEMUA LA WEI!!!


(GULP...telan air liur)

SAYA MAHU INI SEMUAAAAA!!


makcik...kalau makcik yang menjual eksrim Malaysia terbaca entry ni, sila bgtahu lokasi makcik ye. Saya serang peti ais makcik malam ni jugak.

Sekian,


Yang Terluka Tak Jumpa Eskrim Malaysia,
SAYA





Selasa, 17 April 2012

kalau ada orang perasan, pasal......

Status FB saya sejak akhir-akhir ni berbaur jenayah hati paling dibenci. 

Iaitu, memendam perasaan geram terhadap KAWAN.

Saya adalah seorang yang berfikir, bila dah namanya kawan, tak ada istilah bunuh kawan dari belakang atau bermuka-muka.

Kesalahan saya memang terang-terang kat prinsip tersebut...selain kesalahan tatabahasa juga. HAHA!

Tapi tak mengapa, mungkin remaja muda macam saya ini (baru 16 tahun) memang selalu ada konflik dengan kawan yang perangai tak matang

Contoh: kawan tak ajak pergi kantin sama-sama pun nak merajuk dan tulis kat buku matematik dia " KENAPA AWAK PERGI KANTIN DENGAN F, BUKAN DENGAN SAYA? SEBAB SAYA PAKAI BEG HELLO KITTY JADI AWAK MALU?? (mula emo tahap dewa sorang-sorang. rupanya sama-sama tak matang. Sila HAHA sekarang!)




Tak best betul bila dapat jumpa dengan kawan yang suka tikam-tikam, jenis pijak semut mati hidup balik sume laaa!!

Tapi tak apalah. saya tetap bersabar, Belakang aku dah berdarah-darah kena tikam dengan budak tu pun, aku senyum je. 

Cuma harapan saya, supaya orang lain juga akan nampak apa yang KAWAN saya buat tu tidaklah sesuci lebaran. maksudnye, tidaklah sesuci kata-kata manis dia.

sambil nyanyi lagu genre frust :


Lagu KATY ni macam lagu mesti ada dalam list tau. Tapi nyanyi skali je la. Kalau nak repeat sampai 3-4 kali, baik kau bawak balik mic dan speaker bawak balik rumah sambung nyanyi lagu yang sama 10000 kali kat rumah.
>_<


























Tiba-tiba terjumpa gambar ini dalam folder gambar-gambar lama:







Auwww tergamam aku tak terkata.
hahahha

muda nya mukaaaaa Tomok. Tapi tak apalah, asalkan dia menjadi diri sendiri dan orang suka Tomok dulu pun sebab diri dia sendiri, bukan sebab Tomok menyamar jadi Aaron Aziz. Paham tak maksud tersirat kat situ?


 Menjadi diri sendiri jauh lebih baik daripada menjadi diri orang lain sebab tak baik menipu orang lain apatah lagi menipu diri sendiri. Jangan hidup dalam belenggu orang lain.Kita tak perlu pun bersusah payah menjadi diri orang lain, sebaliknya, jadilah diri sendiri. Kebebasan menjadi diri sendiri itulah sebenarnya lebih memuaskan daripada copycat.


Sama-sama lah kita renungkan. 
^_^











FAKTA: saya dulu saya kini. #2

Dulu.

Masa zaman belajar, paling rajin buat petua.
 Bayangkan, pegi pasar malam beli timun, orang sekeliling ingat "bagusnya budak itu beli timun, mesti besok pagi nak buat nasik lemak".
Hakikatnya, celah mana nak buat nasik lemak? Tinggal pun kat hostel. Haha.
 Rupenye timun untuk buat petua taknak bagi mata sembab.
Tapi tak mujarab pun, Sebab setiap malam layan drama korea sampai pukul 5 pagi.
 Lepas azan Subuh, solat dan barulah terhegeh-hegeh nak tido.
Eyebag? Melompat-lompat suka!

Hasil mata sembab ke kelas.
Mentelaah drama korea di malam hari tauuu.
Sila jangan amalkan.
>_<




Sekarang

Baju renang muslimah saya yang pertama adalah dibeli 3 bulan yang lepas. Bajet nak pergi swimming setiap petang. Tapi baru sedar yang aktiviti berenang adalah sangat meletihkan. Dan perlukan stamina yang kuat. Maka, saya hanya akan gunakan ia untuk aktiviti mandi manda di taman tema air je. HAHA. kemain bahasa baku. Tu pun mandi kat tempat budak kecik je. >_<




.

FAKTA: Saya dulu saya kini - #1

Dulu,
Pada tahun ke 2 di UM Saya pernah seludup masuk ke bilik di Kolej 12 tanpa mendaftar di pejabat dan mendapatkan kunci secara sah (sebab pejabat dah tutup)
Ketuk jiran sebelah "awak. saya nak tumpang lalu je kat bilik awak ni sebab saya nak masuk ke bilik di sebelah..err...melalui koridor diantaranya".


Dan saya berjaya lakukan sendirian. Kental nya jiwa.

Besoknya baru pergi pejabat dan daftar. Bajet baru sampai di UM, padahal malam tu dah sedap tido dalam bilik itu.


(kurusnya kaki ku dulu.huu)









Kini,
Walaupun sudah 6 tahun mengenali suami, tapi baru beberapa minggu yang lepas saya dapat tahu, Encik suami sememangnya gila dan terlalu gilakan drama Filipina. Ini petanda bahaya. Jika kelak kami nak ambil pembantu rumah, gadis daripada Filipina perlu direject terlebih dahulu. *Nanges*





.

Khamis, 5 April 2012

Baby bau sedapnyeeeee!!!




Nur Khayrah Sabryna - Posted using BlogPress from my iPhone

Rabu, 4 April 2012

Lalalalala hati riang main lukis lukis

Tempoh hari, sepasang suami isteri ni hebohla sebilik, mencari remote dvd player yang hilang. Sampai siap janji nak belanja shopping kalau sesiapa dapat jumpa. Kesudahannya sampai sekarang tak jumpa juga remote dvd player itewww. Itu hal lain. Ni hal lain..


Sejak akhir akhir ni kami suami isteri sedang gilakan main game lukis dan teka ni. Fine. Sampaila satu masa, suami lukis, saya perlu teka....


suami saya tulis " remote die hilang kat bilik" Bhahahahahahhahha Suami, baik awak tulis sekali jawapan dia: VIDEO - Posted using BlogPress from my iPhone