Selasa, 1 Januari 2013

koleksi gambar 1 bulan hingga 8 bulan kihkihkih!

 1 BULAN





Al-kisahnya macamana boleh tahu saya pregnant adalah ketika nak mintak dokter ubat untuk cepatkan period sebab masa tu saya nak pergi menunaikan umrah..so kalau boleh sepanjang kat sana nak berada dala keadaan suci. rugi la kan dah sampai sana sekali terperiod pulaksss,  so nak buat amal ibadah pun tak puas.

Masa tu tunggu punya tunggu period tak mari-mari. Saya langsung tak expect pregnant sebab takde pening-pening, pitam-pitam macam 1st pregnancy dulu. Last-last dah nak dekat tarikh flight, saya dah risau sebab masih belum jumpe dokter lagi nak amik ubat period tu, check2 tengok laaaaa sudah berisi rupanya!

Syukur alhamdulillah...belum sampai ke tanah suci lagi Allah dah makbulkan doa saya untuk "langsung tak period" sepanjang berada di sana, malahan selama 9 bulan!!

Dan kat depan Kaabah sepanjang masa saya berdoa. Berdoa, pandang Kaabah dan tangan pegang perut saya, semoga Allah lindungi baby tu sampai dia lahir..sekurang-kurangnya bagi saya peluang lihat dia dulu.......Pada yang pernah baca entry saya tentang kandungan pertama dulu, tahulah mengapa saya berdoa sedemikian.





2 BULAN

 Ingatkan perut tak berapa nampak lagi. Tapi ALAMAK, kantoi.

Jadi model baju pengantin namun sudah berisi. Haha. Perut buncit, terpaksa tahan napas!!




3 BULAN




4 BULAN


  hee.masa ni pun hanya kawan2 terdekat sahaja yg tahu saya pregnant.
orang lain sume langsung tak tahu...lalalla




5 BULAN


yepp

ini adalah gambar pregnant pertama yg saya letak di FB. setelah 5 bulan merahsiakan dari orang ramai!

ramainyaaaa terkejut.
hahha
siap 750 org like.

selama 5 bulan lebih ni saya cume letak gambar muka saya je. 

ikutkan , bila dah tahu saya pregnant je terus nak bagitahu semua org. nak berkongsi kegembiraan dengan semua.
tapi tak boleh.
sebab saya bukan diana danielle
hahaha


Lagipun kan sblm ni saya pernah keguguran masa pregnant 2 bulan lebih.lebih.so rasa taknak excited lebih mula2...


 1st time shoot for Butik Edast!


 Berjalan ke Singapore!!


6 BULAN

 iftar with sunsilk and bloggers and scarftlet



shoot for Anggun Zara!




7 BULAN

 ya!
7 bulan barulah perut saya nampak besarrrrr
hahahhaha

posture badan sumpah dah ke laut, tapi rezeki irdina, tetap dipanggil jadi model.
model pun duduk je pulak tu..
oh my!!



 hari raya!!!


 irdina dah pegi paris!
wiwittt



8 BULAN



saya.gemuk.tahap.kritikal!!


lepas tu lahirlah Nur Alya Irdina binti Mohd Afiq




ahhhh ...

manisnya 2012


ps: sepanjang saya mengandung dulu, ramai yang teka baby saya ialah baby boy, sebab saya suka sangat bersolek. Malam nak bersalin tu pun sempat lagi study mekap tutorial kat Youtube, kelasss tak kelasss kau!

tapi tekaan anda salah. hahaha..rupanya yg keluar iz a baby girl!!












.

48 ulasan:

shafiqah supangat berkata...

so sweeettttt, akak memang cantek.
semoga anak pon solehah seperti ibunyaaaa <3

Shazwani Ramly berkata...

comelnya akak masa pregnant. hihik. :)

laskar pelangi berkata...

senyum je baca entry kak ain..hik3 alhamdulillah diberikan baby girl yg comel :)

Sheila Salim berkata...

assalamualaikum kak ain. bestnya tengok gambar perkembangan baby dlm perut! subhanallah indahnya jadi ibu kan.. sheila doakan kak ain dan keluarga sihat sejahtera dunia dan akhirat, insyallah ♥

Makbed berkata...

mana de gemok pon. gitu je ha. perut je maju ke depan. yg lain maintain.

mamawana berkata...

Assalamualaikum

2012 yg indah. semoga 2013 dan hari2 mendatang semakin indah..ins'allah

syamimihaziqah berkata...

Semoga tahun 2013 ni dapat baby boy pulak. Hikhik
Happy new year kak Ain! ;)

May Maisarah berkata...

Dari dulu sampai sekarang selamanya hot dan ayu mama irdina ni. hehehe. stay hot selalu mommy ! =))

Husna Adnan berkata...

2012 memang sangat best kan Ain. Jom sayang 2012 bersama-sama. Haha!

Riena Haiqal berkata...

kenangan paling manis di tahun 2012.. (^_^)

sea_lavender berkata...

tahniah akak cantik dapat baby comey.. Alhamdulillah.. selamat tahun baru 2013 :) baru thu dapat baby lg hee ~

Nini Mohd berkata...

seronoknya pengalaman nak bergelar ibu ni kan.
lg seronok bila dah ada baby. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

Quera Aini berkata...

alooow tomeynye mse pregnant..hehee
so tomey ibunya trun la ke babynye..
hehe...

Cik mama berkata...

sweet'nyaa.. rasa nak pregnant lagi lahh.. lalalalala.. ^_-

IDA MANSOR / IENA MANSOR berkata...

kak nurul time mengandung pn cantik kan... :)

Fatin Shafikah berkata...

kak nurul macam nak perli irene nadia marcello je yg pasal UPT test tu..

Myra Anne berkata...

sy jumpa akak masa akak pregnant 3 bulan la ye.kat SACC. sempat la cium2 pipi akak walaupon akak tak kenal sy. hehehh

juls julie berkata...

Assalam ain..

first akak tau ain preggy ialah masa kita berinbox cite pasal kek lapis tu, akak dah agak dah rasa cam ain ngidam jer..dah jumpa depan mcD masa akak nak bg kek lapis tu baru dpt tau ain dah preggy errr 4 bln kot masa tu..x pernah pun ain heboh2 kat Fb yg ain preggy.

akak salute cara ain, dah 5 bln baru nak annouce. sama cam ain ckp org sekarang baru +tve UPT, dah war-war kat FB. akak bukan jeles or dengki tp org tua ckp, x elok terlalu beria2, excited sangat wlupun hak mereka nak inform 1 dunia. tapi biarla baby elok2 lekat lam tu dulu.. takut terlalu bergembira, ape2 hal, terlebih bersedih pulak akhirnya wlupun kita mintak yg baik2 jer.. hehe

akak bkn nak puji lebih2, bkn sbb akak pernah jumpa or kenal ain tp akak salute cara ain. mesra, x sombong & merendah diri.

sebabnya, x pernah rasa bosan baca blog or tiap kali ain update kat wall FB. x menunjuk2 apa yg ain ada.

hope tahun ni kita semua diberikan kemakmuran, kesihatan, keberkatan & kebahagian yg melimpah ruah hendaknya.


akak,
-makuchu Nabila, si rambut merah.
heheheh

Pida berkata...

Suka!

Cik Rad berkata...

so sweet.. masa jumpe kt tutti fruiti tu mmg surprise sgt bila ain ckp ain preg.. alhamdulillah.. tgu turn rad pula ya.. :)

Green Apel berkata...

comelnya je dina berbungkus gitu, ...hehe=))

!za VS c!c! berkata...

tapi tak jugak tau sis..ade yg kata kalo kite selalu make up maksudnye anak perempuan..kalo malas nak mekap anak lelaki..hehehe..

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: berkata...

irdina semanis umi nye, alhamdulillah :)

♡ izzah ♡ berkata...

ada pula yg terasa ye.normallah if first baby bile buat upt tu hebah kat semua,tp sy rasa ain bersikap general dlm entri ni.sy sendiri tak nampak apa2 'keperlian' pun.me myself pun akan fikir 2 3x kalau nak post pasal pregnancy kat umum in early stage.No biggies lah dear...biaq pi org nak kata apa =)

Mrs Velentine berkata...

so sweet.cantik sgt..bby pun comel

Solehah Shamsuddin berkata...

tahniah awak :)

wan nurul hezrina abd halim berkata...

hehehe..awak sungguh cumil=)suka tgk..tang makeup2 memang penangan baby gurl ker ek?hehe mcm2 andaian kan..semoga sihat ngan baby baru kay..

Cinta Misteri berkata...

congratulation....what a wonderful 2012.
2013 msti lg meriah dgn org baru kannnn....

CiM dtg dr blog Aima. start followung u today

Si Matatajam berkata...

Sweetnya masa pregnant..bestnya irdina dr dlm perut dah melancong sakan tu..

Tanpa Nama berkata...

itulah, lain kali mulut tu jaga sikit. ni tak, main sebut je. kan x pasal-pasal org semua benci pada kau. padan muka!

ELY FAUZIANI ISMAIL berkata...

yeay finally bleh jugak tgk sume pic k'ain time pregnnt.hihihi

aimaniman berkata...

Comelnya.. tahniah..

Fatin Hanani berkata...

salam. kak ain, nk tny bag channel hitam mcm dlm post kt link bwh ni kak ain beli kt mane? hehe. gigih tau kite cari post ni semata-mata nk tny kak ain. hehehe..

http://nurulain8888.blogspot.com/2012_02_01_archive.html

Fatin Hanani berkata...

salam. kak ain. hehe. nk tny sket bole..beg mcm dlm post kak ain kt bwh ni kak ain beli kt mane ea? gigih tau kite cari post sbb nk tny kak ain. hehe..

http://nurulain8888.blogspot.com/2012_02_01_archive.html

mama leen berkata...

seketul kena balut.. hehe.. comel irdina dengan umi dia.. :)

Izzah Azizah berkata...

chomell sangatt !!! bila pregnant ngn baby sekali opkos lahh !

Yasmin Yusuf berkata...

kak ain comel..huhuw..you look beauty..anyway i have been following your blog so do u jugak k..hee

Miss A berkata...

comelnyaaaaaa, sumpah comell <3
Semoga baby sentiasa sihat walafiat. hehe :)

ieda berkata...

sgt2 comel ;)

Miss Zu berkata...

model rupanya..ptutla cantik.. nanti free maila tgk blog kita

http://misszucollection.blogspot.com

zeera berkata...

salam ain...

tahniah on ur baby girl..sama comei mcm mummy dia...
nk tny la...pic 8 bulan u ni kt mne?
baju hijau tu tgk ad bnyk sgt brg2 kitty... aah i love hello kitty =)

Harutsam Niddusmas berkata...

salam kak ain...hehehehe...tgk gamba2 akk ni..sy yg blom kawin ni pon xcited nk dptkn baby lpas kawin nty....aahhh...sweet nya jd mama kn?
pape pon congratz utk baby girl tu... give my sweet huggies to little Irdina yer...

warta berkata...

nice story

Carlos Santiago berkata...

Chumel Chumel

GreenJade berkata...

walopon pregnen still nmpk comel..

baby pun comel sgt..moga mjadi anak yg solehah & mghiburkan hati mami & dedi :)

alya D berkata...

bestnya dah ada baby sendiri... :)

http://www.facebook.com/pages/WM-Shoppe/119350608243212?ref=tn_tnmn

Eila Unnly berkata...

nice blog dear :) done follow ur blog ;) can follow me back ? :)

özzey-lmzyn berkata...

what a beautiful story ^^