Ahad, 27 Januari 2013

MELULUR-LULUR DENGAN BEDAK RAMBAI DAHLIA!

(ENTRY DITULIS PADA 23 JANUARI. TAPI 27 JANUARI BARU PUBLISH. APAKAH??)

Hari ini anak dan ummi berdua sahaja di rumah. Suami outstation ke Kuching. Sedih sebab berjauhan (sekejap).

Untuk merawat sedikit hati yang sedih, jom pergi melulur badan kejap, sementara anak sedang tidur main-main!


Dah ada anak kecik, susah sikit nak ke SPA etc. Jadi, mak-mak muda yang bijak macam kite-kite ni kena jadi kreatif sikit. Lulur kat rumah pun bolehhhh. Kejap-kejap jengah anak. 



(with flash)
NYums..teringat durian crepe. tetibe.



Bahan-bahan yang diperlukan:-

1) Beberapa paket Lulur Bedak Rambai Dahlia.
2) Air secukup rasa  (kalau rumah tengah tak ada air, jangan mengada nak melulur time tu pulak!).
3) Segenggam tenaga untuk menyental daki-daki.
4) Secubit senyuman.

Cara penyediaan:-

1) Basahkan badan dengan air secukup rasa.
2) Lumur Bedak Rambai Dahlia ke seluruh badan.
3) Gunakan senggengam tenaga untuk menggosok secara lembut dan berulang kali. Tumpukan di kawasan terlindung seperti peha, ketiak,belakang leher dan lain-lain yg dirasakan perlu.
4) Bilas dan mandi seperti biasa.
5) nahhh sekarang barulah masa untuk menggunakan bahan terakhir iaitu secubit senyuman pasal badan dah halus dan bersih macam bayi!


Kelebihan Lulur Bedak Rambai Dahlia:-
- melembutkan kulit
- menghaluskan kulit
- menghilangkan parut 
- menghilangkan kesan gelap di badan
- mengurangkan penyakit kulit (cth jerawat & panau)
- mengurangkan bau badan




Yayyy...settle berlulur di rumah. Sangat mudah dan murah.




1 paket (150 gram) = RM8.00 sahaja.

Biasanya untuk melulur 1 badan, gunalah 2 atau 3 paket. kalau tak habis 1 paket pun takpe boleh simpan sbb tu saya rasa packaging 150g sepeket sangat jimat. :)






Sebarang pertanyaan dan pembelian sila hubungi:-

Puan Dilla
wassap  : 017 277 5324
Cash On Delivery: Area Klang & Shah Alam


Paling penting, tiada bahan kimia dan 100% bahan semulajadi

SELAMAT MELULUR!!


2 ulasan:

Nur Hana berkata...

http://myshopcentre8888.blogspot.com/

cik nur berkata...

hehehe ye la sis murah yg result dia awesome kan kalo pakai brg tradisional ni kan :)