Ahad, 24 Mac 2013

Saturday!

 Macam biasa la, nurul ain kalau hari sabtu memang dia happy kemain.

Hey, surirumah pun masih mahu menghayati keindahan sabtu ahad tau. sebab weekend adalah bermaksud suami milikku 24 jam. (weekdays kan suami bekerja!)




So hari ini, ummi dan anak berpakaian tema Hello Kitty.

Secara jujurnya, Irdina lebih berminat kepada Mickey Mouse, tapikan ummi dia suka paksa dia pakai HK. Haha.

Sebenarnya plan nak teman suami hantar komputer ke Lowyat. Pastu Irdina terpoo pulak masa on the way, so saya pergi uruskan hal poo poo Irdina kat Sungei wang sementara suami pergi lowyat sebentar.

Teruja betul . Toilet bayi kat Sungei Wang adalah baru dan selesa. Tapi tak ada tempat nak menyusukan la. Tapi kalau nekad dan terpaksa, lock pintu dan BF saja di situ!

Dah alang-alang sampai Sungei Wang, anak pulak dah selesa dan bersih dan duduk diam dalam stroller, maka saya dan suami pergi jalan-jalan sekejap!





Singgah kejap di butik R-zieana...si comel Nini ni umur dia 26 tahun? Bersungguh-sungguh la saya ingatkan dia umur 21 ke 22 ke kan...




Muda-muda dah jadi tokey...inspired terus jadinya.

So saya terus beli sehelai dress (related nyeeeee haha)



Tahu tak (mengadu), sejak bersalin langsung tak boleh pakai dress kalau keluar. Sebab ibu-ibu yang Bf anak memang begitu la dilema kami dalam memilih pakaian.


Tapi rasa bersyukur pulak tadi tergerak hati nak ke kedai Nini, rupanya ada dress yang ada button di depan...yay!!


Terus jadi BF dress! Happy me! Me iz happy! Dah la RM35 je dress ni!

Siapa nak shopping online pon boleh kat page FB R-Zieana ----> KLIK SINI


Nota kaki: Button for BF is not button for boypren eh? tampar laju-laju kang!




Lepas dah ke butik Nini, jalan 2 langkah terus masuk dalam kedai kakak Nini pulak, iaitu Vivi..

haha comel je kedai depan-depan!






Vivi's shop ni ada terjual macam-macam skincare dan make up dari korea.

Dah la jual barang comel, kedai pun comel. Pastu balik meyesal sorang-sorang sebab lupe nak snap pic dalam kedai dia. So uols boleh la pergi ke Sg Wang tingkat 3 dan cari saja kedai mereka 2 beradik ni hokayyy!


Jom tengok apa saya beli di sana!




Lip Scrub dan Whitening Mask (powder)

pastu dapat freegift..

auwwww Vivi si comel ni memang baik hati

saya sebelum ni pernah je beli blusher dan krim foundation dari Vivi, tapi beli online je la kat FB








nanti bila saya dah sempat try semua barang-barang tu dan jika ada sedikit kerajinan dan ketekunan, akan di review terus dalam blog.




kalau nak pergi ke kedai mereka berdua ni, boleh ke SUNGEI WANG TINGKAT 3












so besok ahad.

plannya nak mencari almari baju untuk anak.
baju Irdina pun dah overload da.
Kecik-kecik pun cmtu. apetah lagi ummi dia punya baju, 4 almari pun tak cukup. tapi balik-balik pakai baju yang sama jugak. haihhh!

 dan nak membeli Losyen Mustajab.

si Jasmine ni tertinggal kat JB pulak.

huuuu







.

4 ulasan:

zeera lily berkata...

wow.. sgt best ok..
ummi & baby ber'hellokitty'
envy sikit disitu..hehe..
skin care n makeup dr korea ok x? geram tgk sbb semua shomei2 jugak..
tp blum nk try lg..

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak nurul. alahaii comelnya dua beranak ni. hehehe. ohh barang dari korea semua ek. murah tak? review harga sekali tau! hehehe

AyaZuki Is Cullen berkata...

kak ain comel sangat dengan irdina ^_^

AyaZuki Is Cullen berkata...

geram tengok barang korea tuu >.<