Isnin, 8 April 2013

Baby Body Support untuk carseat / bouncer atau stroller



Hai emak-emak. Apa khabar kalian semua?

Begini, menjadi seorang emak pastilah keselesaan anak menjadi keutamaan. Emak punya selesa jatuh nombor dua. Takpun tiga.

Oleh kerana ramai bertanya kepada emak yang sorang ini, 
"kat mana saya boleh dapatkan kusyen empuk untuk disandar oleh anak saya di dalam stroller dengan selesa?"


Ini jawapan saya:















Oleh kerana stroller Quinny Zapp Extra ni ada lekuk, dan saya tidak membeli maxicosi untuk Irdina (atas nasihat salesgirl kedai, dia cakap utk Irdina takyah la beli maxicosi, sbulan dua je dia muat, pastu dah sempit. Kasihan anak umi), maka saya cuma alaskan bawah tu dengan menggunakan mini comforter yang berharga RM17.90 beli di Sogo.

Kena lipat jadi segi empat kemudian alaskan. Masalahnya, nanti mesti tak kemas dan bayi macam mudah sliding ke bawah bila dia da start suka tendang-tendang kaki.


So suatu hari saya merayap ke kedai kegilaan emak-emak, iaitu OneBabyWorld kat taman permata.

Ternampak body support ini..




JJ COLE - REVERSIBLE BODY SUPPORT (GRAPHITE)

RM89.00

paling best sebab ia empuk dan selesa.

lepas tu reversible, boleh guna depan atau belakang, macam kat pic bawah ini!








 boleh guna untuk carseat juga!




 comelnya comelnya!!







so ia didatangkan dengan 2 warna pilihan, Khaki dan Pink...tapi masa saya ke OneBabyWorld tu yang tinggal hanyalah warna Khaki(light brown). 
Agak frust sebab takdapat kaler pink. Tapi tak apa, ia reversible so boleh la guna warna cream atau Khaki itewww (sedapkan hati!)


Oh ya. Harga?
Normal price RM89.00
Promo price RM80.10


Boleh beli secara online juga tau. (Nyampah la!kat website ade je kaler pink! Nyampah!)

 Ni link dia..






Bestnya dia tidur. Ummi pergi window shopping pun dah tak jadi masalah. 
Dan takde lagi masalah sliding ke bawah.
Oh ya, saya memang tak pakaikan Irdina safety belt pun. Tak tahu la kenapa saya tak nak pakaikan. 
Tak apa, dia bukan driver, die penumpang je. Haha





Tapi ikut bajet jugak. Kalau nak yang lagi mahal pun ada je. Contohnya macam di bawah ini..




Summer Infant Snuzzler
RM 119.90






Yang ni pun ada je jual kat OneBabyWorld tu.

Dan kedua-dua brand tu pun adalah Crash Tested for Safety!





Kalau nak yang budget lagi rendah, ada juga.







Bumble Bee - Stroller Pad
RM37.90




Haaa kan iols dah cakap, boleh jadi gila kalau dah start shopping kat situ.
Kadang tu,benda yang jarang pakai pun seboleh-bolehnya nak beli.
Emak-emak memang cenggini la kot kan.
Lagi-lagi baru dapat anak pertama macam iols ni.
Haha






so emak-emak, jom shopping kat http://www.onebabyworld.com



.

5 ulasan:

AmirahSM berkata...

tbe2 tbaca< "hye emak2" ahaha sentap jap sbb sy belom kawen tp nk terjah gak blog kak ain. hik3. leh jd rujukan nt. =)

iietamalek berkata...

Lagi bestla si comel to tidur..

Hehe

Mooniqueen berkata...

ooo kena cari jugak ni.. tapi pakai zapp xtra boleh recline xpe selagi irdina tak melasak lagi..

Kamilah Mura berkata...

sis..accept ye request i kat instgram..MUMMYRadhee..plezz...ska tgok sis n family... i pminat sis snce sis study...

Kamilah Mura berkata...

sis... tlg accept my request kt instagram..MUMMYRADHEE.. i peminat sis since sis study dlu.. ska tgok sis ngan family..plezzz...