Rabu, 3 April 2013

Happy 1st Birthday Nur Khayrah Sabryna

So, berdirinya saya disini adalah untuk mem-flashback semula aktiviti 31.03.2013 (ahad lepas)


Macam biasa, weekend, happy kemain. Sebab....




kami nak pergi menghadiri pesta harijadi Kyra yang ke 1 tahun!
Kyra tu ialah sepupu Irdina, anak kakak saya.


Oleh kerana tempat pesta harijadi tu di Kelana Jaya, maka sebelum sampai ke destinasi cinta, kami pun merayap sekejap kat Pasar Ahad WonderMilk kat Uptown Damansara.



Walaupun nama dia Pasar Ahad, tapi dia bukanlah pasar yang typical pasar tu.
Pasar ini istimewa pasal dia bagi kau makanlah sebanyak mana cupcakes pun sebab ianya PERCUMA.
Makan sampai pitam? BOLEH.
Makan sampai perut sendat butang baju tercabut? BOLEH.
Makan sampai terharu? BOLEH.




 Ni baru half of meja cupcakes.
Saya tak sempat nak ambil gambar banyak-banyak sebab tangan penuh dengan cupcake.

Tapi sayang, tidak boleh take away.
Lepas ni, datang ke Pasar Ahad ni, bawa tikar, bentang depan meja cupcakes, bersila, menikmati hari Ahad anda. wiwitt





 di sini juga mereka letak cupcake.
Main hias-hias sendiri ikut kreativiti.
Tabur garam sikit, gula sikit, lada sulah sikit.
oh kemonnn ain!



 Anak bagi bapaknya dukung.
Sebab emaknya sibuk pilih cupcake free, tangan comot, mulut comot.






 Masa ni baru pukul 1 lebih kot.
Orang tak berapa ramai sangat kat sini.
Tapi masa saya nak balik tu memang gila ramaila baru nak datang bawak anak-anak yang gemar cupcake.
Macam berbaloi kot bawak kanak-kanak dan kawan-kawan dan keluarga. Siapa nak bg kau makan free cupcake wondermilk sampai kembung?
sape?
haaaaa riak gila kan ayat kau. haha





 Dah penat kunyah cupcake, terus dahaga,
Jalan depan sikit terus jumpa booth ini.
KOPI CAP RUSA.

FREE jugak.


sedap ooo

siapa yang suka nescafe ke, latte ke, cappucino ke pinochio ke kan, memang akan suka dengan KOPI CAP RUSA dan CAP BERUANG ni.

Botol dia nampak macam gangster, tapi lepas minum, pasti jadi penyayang mcm beruang
tetibe kan haku. kbye!










Pastu kat situ ada jugak booth2 online yang dibuka depan wondermilk tu..
Pendek kata, memang merambang mata di Pasar Ahad la!

Saya tak pasti samada event ini ada pada setiap hari Ahad ataupun sebulan sekali ke atau apa..Saya tak sure. Huhu




So lepas dah bosan kat situ, terus pergi ke rumah kakmas!




 Tetamu tak sampai lagi, maka anak beranak pergi main-main props comel ini dulu!









Yang encik suami saya dukung tu la pengantin pada hari tersebut!
Pengantin tak bersiap lagi tu, kami dah muncul.
Hover betul 





 Suami ku baikbudipekerti sungguh rajin pergi kipas ayam disitu
(nampak tak ayat kipasku di sini?)




 Keluar-keluar bilik je, tetamu dah mula ramai.
Tetibe dengar orang panggil-panggil Irdina.

Haaaa terus kena serbu.
Kemain irdina kecik-kecik dah dikenali.haha




 Oh by the way, tema pesta ini ialah Minnie Mouse.
Tu riben Minnie kepunyaan Kyra, Irdina pinjam sekejap buat penambah comel haha.




Kelassss kek Minnie Mouse.
Coklat Strawberry.
mabeles!!



 blueberry tart



 aikk
gambar candy buffet lagi?
Nampak sangat berkenan dengan segala benda atas meja ni.
T___T



 cupcake pun ala-ala Minnie Mouse









 berikut ialah bahan-bahan untuk buat anggur dan marshmallow cicah coklat.




 Alahai dina, sampai kuyu-kuyu mata bergambar dengan aunty mas
>_<




 Haaaa..kelass tau pesta ni siap sediakan kopok durian!




 Auww so sweet sepupu dua orang ini.
Tapi Kyra memang suka betul dekat irdina.
Kalau dia nampak irdina terus die nak cium, pegang pipi.

Saya ada upload video Kyra dan Irdina di KEEK.
Siapa rajin boleh la follow saya tau (CEWAHHH)




 potong kek!!




 selamat harijadi Kyra si comel!!



 aihhhh tak habis lagi upload gambar snek ke?





Gulp.
Telan. Airliur. Laju. Laju



 Kakak ipar saya, Kak Husna.....Saya......Kakak saya, kakmas
Afia, Irdina dan Kyra adalah sebaya tau. Comelkan ada sepupu yang sebaya. 

Nanti main masak-masak sorang jadi mak, sorang jadi kakak, sorang jadi baby. 
Walaupun sebaya, mesti kena ada watak yang macamtu.

hahaha



kami mak-mak ni kalau nak join, kena jadi hakim
tetibe sangat.





auwww Kyra dikelilingi hadiah-hadiah pada hari tersebut.

SERONOKNYAAAAA.




ps: siapa yang dah follow atau subscribe keek saya tu, mohon jangan pitam kalau terdengar suara saya yang URGHHH ANNOYING tersebut. Best jugak kan ada keek ni. Next week insyaAllah nak bawak Irdina holiday ke Penang, boleh lah bersiaran secara langsung naik feri sambil keek. Gitewwww


Goodnight!

.

20 ulasan:

juls julie berkata...

1- eyi besdey kyra!! semoga besar nnt jadi anak yg solehah & jadi isteri PM yg sejati time tu (tetiba)

2- dina sangat lah gebuuusssss

3- kopi tu buat terliur tgh2 mlm ni, bleh imejin hirup kopi panas sambil main ngan bear tu..hahah

4- nak close up pc sandal tu.>!!! pelisss..!! hahahaha

5- entry best sbb yg menaipnya sangat comel cam kaktonnnnn..

ok bye..!! hhahaha

Miss Iqen berkata...

coming to penang? please bg irdina pakai baju yg nipis tipis dan sewaktu dgnnya sbb penang amat sgt lah panas.
T_T

Asyik Izas berkata...

dtg penang boleh jumpa irdina..yeahhh..hehe

nurr berkata...

bestnya dia nk jln2 kat island.....boleh la minum2 teh tarik sama :)

pelangi chenta berkata...

sangat comel irdina

fairousshukor berkata...

Wah!!!! Semua Makanan Nie Nampak Sedap ;) Happy Birthday Gurl :)

p/s: Irdina nampak enjoy celebrate birthday cousin dia nanti lepasnie dia pulak sambut 1 year birthday .

siti shahirah alimin berkata...

comelnyaa irdina. semua kiut. hehe :))

sesegar berkata...

hi hii. demok demok nya sabryna...
apa dia makan kak ain, share lah :D

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak ain. ohh cousin irdina ye. comel betul mak2 ni. hahahaha. anyway asyik gambar makanan je daripada atas hingga ke bawah. hahahaha. terliur kak!

onie berkata...

cantiknya decorate :D

Liyana berkata...

Ya Allah dina...ketak2 nye lengan.....sampai tersepit gelang kamu..hehehe

misz sheyla berkata...

gebunye anak akak..comel sngat2

SyafiqahSabri berkata...

TOMEYY NYA IRDINA....NAK PELUK2...



KAWAN2 LEH BACA CERPEN SY..

http://cintakuilahi.blogspot.com/2012/05/rasaku-rasamu.html

ct lakiah berkata...

nak datang bila penang?? nak jumpa ain n irdina la... plizz gtau bila

ct lakiah berkata...

bila nak dtg penang?? nak jumpa ain n irdina la, plizzz2 gtau bila erk.. kita set jumpa kat mn2 nnt... xpon sy leh jadi pemandu pelancong...hehehehe...

Mooniqueen berkata...

ya allah geramnya pipi....nape comel sangat ni..
Salam perkenalan..

norshila ibrahim berkata...

Dtg tg bunga tau...mana tau dpt tgk irdina yg gebu n mummy nya yg comei ni...

Tanpa Nama berkata...

Akak geram sgt dgn Irdina ni...comel sgt3...

pAri-ParI tErbAng tiNgGi berkata...

comel nya baby2 tu...

Tanpa Nama berkata...

kak ain, nak tanyaaa. kak mas tu nama laen hazra ke ea?