Selasa, 7 Mei 2013

kereta pink

Cuaca nampak cerah hari ini.

Si ibu yang bekerja dari rumah macam ahkak ni berasa beryukur sebab dapat melihat anak membesar depan mata sambil melihat duit perniagaan depan mata. Haha

Ya. Anak dah besar. Minggu depan berusia 7 bulan pun Nur Alya Irdina.



Namun ada masa berasa sedikit sentap melihat instagram mak-mak orang yang begitu bangga anak mereka usia 5 bulan sudah pandai meniarap. (tak sentap pon. acah mak enon je)

Tapi Irdina?? BELUM MAMPU MENIARAP LAGI yuols


tapi jangan risau....lek luu..lek luu..


dokter kata NORMAL untuk BAYI BERAT seperti Irdina.


Maksud dokter..irdina ialah baby ob___ ? .....Kau kejam dokter!  Kau kejamm...





So dokter cadangkan saya menghadiahkan sesuatu kepada Irdina....






Sebuah sport-car berwarna pink. Ala-ala Paris Hilton gitew siap ada monkey lagi. Kau hado?
oh, kereta ni lengkap dengan driver sekali.
Driver dia ialah saya. Tu nampak blakang tu ada tempat untuk tolak si kecik tu? Haaa.


So anak, takyah meniarap atau merangkak la eh. 
Kite terus berjalan.
Mara terus ke hadapan membina kehidupan yang paling indah.
Amboi mak awak ni Dina!












23 ulasan:

pink.plate.liyana berkata...

hehe..hover tau mak irdina..selamat maju jaya buatmu irdina..nt boleh main kejar2 dgn auntie..mihihi

Mek Onie berkata...

wahhhhhhhhhhhh,bestnya dia ada kete pink,hikkk

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak ain. hahaha comelnya irdina. takpe skrg bambam sikit. dah besar nanti insyallah irdina jadi kurus. heee. muahh dina :)

Mar Mansor berkata...

cantek sangat...dpt tgk ank membesar depan mata lg seronok..
saya terpaksa beli walker 2..1 di umah bby sitter & 1 di umah saya..

setiap bayi itu unik..

Mell Izham berkata...

Hahaha. Kak ain, seriously nak tegelak baca ayat tuh. "Kau kejam dokter! Kau kejamm" Hahaha. Serious gelak kaw2 punya. :D

Asyik Izas berkata...

alolo comelnya irdina..:)

Miz Dayah berkata...

comelnye! :-)

gadees spek mata berkata...

akak jangan risau..saya dlu waktu baby pown x penah mniarap nd merangkak...truz jalan...
Mak sy bawa jmpa doktor dia ckp sy normal cuma malas nk bergerak... :P

Blogger berkata...

just sharing...ada org ckp,klau gna "kereta" nie,budak kecik akan jd lmbt berjalan...tp x tau la betul ke tak :)

Blogger berkata...

just sharing...ada org cakap,klau guna "kereta" nie,budak kecik akan jadi lambat berjalan..tp tak tau la betul ke tak :)

Yuyu Zulaikha berkata...

nak hadiah tu jugaaaaaaaaaa!!!

putEri_sEmalu berkata...

lain budak lain perkembangan..
maybe dina nak skip meniarap n merangkak hehehe..
don't worry..

Mila Ahmad berkata...

fuyooO irdina dah ada sport car tu...

Fara Haanna berkata...

pink giteww....hehe..

http://farahaanna.blogspot.com/

mama leen berkata...

kikiki comel la irdina... vroom2..

Nurul Najihah berkata...

Sis; lecturer saya ckp kena kasi anak meniarap o merangkak lame2 ^ in shaa Allah nanti anak pandai ;) *biology

halimatussaadiah-itus berkata...

lek lu kan irdina...pasni kte lari terus...hihihihi

Sayid Zulhusni berkata...

lain baby lain perkembangan diorg. anak sy pun lmbat meniarap, merangkak, buat bodo je kalu org duk tanye2. as long as dia ikut flow perkembangan baby, dont worry.. obes?mintak baby buat sit up malam2 :p

Si Tracey berkata...

so cute :)

boni kacak berkata...

comelnya..hahaha

BUNDA a.k.a KN berkata...

assalam,
salam ukhuwah dari bunda..

Biey berkata...

sweet nya keta dia. xpe la, setiap anak berbeza perkembangannya.

Norlidawati Jaafar berkata...

comelnye irdina
nak giit ckit boleh x hehehehehehe
jemput lah jengah blog kita kalau sudi
umielman.blogspot.com