Sabtu, 1 Jun 2013

Datang mood baik dia, terus buat review produk mekap.

Assalamualaikum. 

Haha. 

Hai uols. I'm back. Setelah lama menyepi kan diri, kini saya tampil dengan album baru berjudul "aku tak merajuk. aku cuma segan bukak blog sendiri". Nampak sangat tak boleh jadi artis. Judul lagu pun haru!


So sempena kebangkitanku ini, tetibe datang mood baik nak share 1 benda ni.

Gadis-gadis, wanita-wanita, boleh tepuk tangan sekarang. This is for youuu..







Jom la I nak share sedikit make-up yang saya pakai untuk mata.

Jap, mata tu memang ada kedut-kedut tau. Tu la penyeri namanya (#batuk-batuk) (#mata ke atas, kedut melihat dengan sinis)
Kelas kau entry ni dah ada heshtag. 



 Taraaa




Kening:
Silky Girl Natural Brow Pencil kaler dark brown.
Jangan kau coba pakai warna hitam. Nanti jadi macam kening kajol. Sebatu orang nampak kening kau je dulu.
We dont want that.
So amikla kaler natural seperti dark brown.
Kemudian rapikan sahaja. Takyah cukur-cukur, cantas-cantas pun dah lawo.


Eyeliner:
Silky Girl Double Intense Gel eyeliner
Ni memang best. 
Buat si tangan gigil-gigil pakai eyeliner, sesuai pakai eyeliner jenis gel macam ni.
Sebab tekstur die yang pekat and senang di sapu.
Pastu sapuan dia pekat. 
Tak sememeh.
Pergi wayang tengok cerita industan, tak jadi masalah.nangis lah puas-puas, mata tak jadi hitam pon.



Mascara:
SilkyGirl Lash Curler kaler darkest black
Pertama kali try, terus jatuh cinta.
Jatuh cinta setelah daku pandang hina kat dia. Huwaaa
Begini kisahnya.
haritu pergi KLCC, niat dari rumah nak masuk Sephora cari mascara.
"Ah, tak kesahla bayar mahal sikit, janji mascara bagus"
Dah sampai KLCC, termasuk Guardian tepi Sephora dulu.
Tetibe promoter situ sibuk suruh beli mascara SilkyGirl ni.
Daku pandang tak pandang je.(#berlagaknyaKakTon)
Lastlast pandang jugak , terbukak hati, terus bayar dan balik.
Sampai rumah terus try, wow, memang puas hati sebab tak sememeh comot-comot.
Terus suka dan jatuh cinta.
Akhirnya kami bersetuju untuk bersama sehingga ke hari ini.
*MAHLIGAI CINTA*



Waterline bawah:
NYX Jumbo Eye Pencil kaler Milk
Nak dapatkan mata yang comel ala K-POP, just apply di waterline bawah mata.
Ni saya beli online.
Tapi dengar kata, Sephora pun dah ada jual brand NYX kan?





So siapla solekan mata setiap hari dariku buatmu.
Setiap hari duk rumah pun rutin macam ni la menyolek. Cume tak pakai blusher je la.
Kau pasti taknak kelihatan seperti hantu kak Limah di hadapan suami, bukan?
Haaaa..haha


Oh lupa. 
Contact lens tu saya beli yg murah punya yang banyak jual online tu.
yang ni I Fairy kaler Gey.
Memang saya selalu beli lens online. 



ok. entry dah tamat.


lagi nak share apa lagi ye.
hmmm?

ada idea?
cadangan dibuka sekarang..selagi stok masih ada.


.







9 ulasan:

Aiza Haris berkata...

comeyynyerr kaktonnn! hehehe...
nanti nak try cr eyeliner tu...

Asyik Izas berkata...

nak baca diari harian irdina pula..hehe

nia_cheroniah berkata...

Salam sis. Haha blog pun blh hashtag ek. Share pasal perkembangan Irdina yg gebu tu.mesti makin comel #irdina :)

Izz Hazwani berkata...

akak pakai make-up remover tak? jenis apa ye?

(tak pernah pakai mekap pun. eh nanti jap. pernah, tu pun kena tonyoh tenyeh kena paksa)

lavenderlover berkata...

nice entry.. likes.. =)

HAZIRAH ABDUL RAHMAN berkata...

Salam ain aka ummi irdina yang cantik. Kalau ain xde idea nak wat entry kan.. pekata ain buat entry tajuk nya cenggini "10 perkara pasal nurulainabdsalam yang orang perlu tahu" .. ramai nak tahu pasal ain yg cantik ni termasuk lah kita jugak. Hehe

Kalau xde idea jelah k. Saja bagi cadangan.. :)

Ana Farhana berkata...

kita x pandai mekap.. tp klo kelua suka mekap tang mata je.. iyupun selalu comot huhuhu

~ As ~ berkata...

Saya pun jenis pentingkan mascara terbaik, so mesti beli yg agak *ehem* berjenama *ehem* mahal.
Tapi lepas try silkygirl eye opener, trs membina mahligai cinta bersama jugak.
U should try!!
Sng basuh sbb akan jatuh mcm fiber.

Orkid Edyliyne berkata...

silkygirl memang make up die best2 dan harga pun ok... hehe...
suke jugak pakai silkygirl ^^