Sabtu, 6 Julai 2013

masa berlalu tanpaku menyedari - lagu Nora

Kemain sangat malam-malam cmni nyanyi lagu NORA.


Ye la. Pejam celik, dah nak dekat 9 bulan dah Nur Alya Irdina ni.

Dah tumbuh gigi dah pun, walaupun baru satu, tu pun nampak tak nampak, namun dah cukup menggembirakan hati ummi dan ayah. Gembira sangat sampai RASA nak bagitahu satu dunia. Ok dah bagitahu pun tadi di Instagram!


Irdina suka makan. Alhamdulillah. Setiap hari masak untuk dia, rasa berbaloi dan puas dapat tengok dia habiskan makanan. 


 ummi siap belikan termos bubur, sebab ummi taknak dina lapar bila ummi awak berjalan seharian di luar. 




Nampak tak, ummi makan kat luar pun, ummi nak Irdina makan sekali bersama-sama. 
:)




Irdina suka sangat Mickey Mouse.
Kalau tengok cerita Mickey Mouse Clubhouse tu, bukan main dia sampai taknak kelip mata pon.

First time Irdina jumpa patung Mickey Mouse besar kat KLIA, masa hantar wan dan neni dia haritu.
Tapi mahal. Kat sana jual RM150.
Ummi rasa tak berbaloi.

Dua hari lepas tu, masa kami berdua ke Jusco, ummi nampak patung Mickey yang sama, tapi harga RM130. Tapi ummi rasa masih mahal.


Beberapa hari lepas tu, kita balik JB, ummi ternampak Mickey Mouse lagi besar dan gebus dari yang di KLIA dan JJ, dengan harga yang murah. RM90 je noks!

Terus ummi belikan.
Irdina masa tu dah takleh nak kawal perasaan, die jerit sekuat hati sebaik sahaja ummi angkat tinggi-tinggi patung Mickey Mouse ni.
First time ummi lihat Irdina teruja sampai menjerit macam tu.
Ikut perangai sapelaaaaaa agaknye tu.
BHAHAHA



Irdina sekarang ringan tulang.

Suka nak join ummi kira stock tudung atau balut parcel customer.
Memang suka datang dekat, pastu buat-buat sibuk sekali.

Paling suka, selongkar beg ummi.
Kadang tu duduk dalam kereta, tau-tau sebelah tangan dia dah ada dalam beg. Tapi mata tengok depan. 
PON BOLEHHH






Irdina suka trolley shopping ni.
ummi rasa mesti irdina suka shopping macam ummi.
tak apa. kite geng.
nanti dah besar kite pergi shopping sama-sama.
takyah besar, skrg pun memang gi shopping sama-sama hahaha


Irdina suka mengigau time tidur.
ummi cam tak percaya bayi pun mengigau. hahaha
tapi dia mengigau sambil nangis siap keluar airmata dan hingus.
kesian sangat ummi tengok.
tak pasal-pasal ummi panic, dan cepat-cepat pujuk.
mimpi ngeri keeeee tu??
tu la, sape suruh tidur tak cuci kaki.






ok, saya pergi cuci kaki sekarang.
NITEE


















18 ulasan:

juls julie berkata...

Assalam ain..patung tu kt johor beli kat mane? Ehh betul ke bentuk soklan ni..cam pelik jer. Nak tanye beli area apr sbnrnya..bhahahh..

Patung2 lain aka patung katak or kucing ade takkk? Ngeeeeeee.. =)

syamimihaziqah berkata...

Comelnya Irdina. Memang ikut perangai ummi dia sangat la tu kan. Hehee

zeera lily berkata...

kenapa comei sgt irdina..
btw dah irdina dah semakin bijak.. suke tgk baby nk membesar ni.. teruskan update entry sis =)

nuraien berkata...

dina..omelnye awk syg...
gebus abis..
aien bg susu badan je..no fm ke??

aziekz berkata...

Kussss..semangat tgk irdina......cubit skit diaaa.......

Nnt cm immi nya...suka shopink2 yea...l

Che Rosliza Che Mat berkata...

comelnya baby...

Chekgu Azrine berkata...

Alahai irdina..geramnya tgok tubuh awak..rasa nak geget je

NurShafiqa Balqish Jaffri berkata...

she is soooo cute! geram tengok

penyisir rambut berkata...

alalallala,,,,comel sgt irdina...nak ikot shopping sama2 jgk la nt...

Meera Roslee berkata...

Fuh~ lama btul rase nye nk tggu umi dina update belog..(lame ke?? Kihkih) finally lps rindu tgok si gebus dina ni..

Cik Asma BLuppy berkata...

gebu gebas nyee irdina ni. comellnya anugerah ALLAH. :)

lala yusof berkata...

suka gambar irdina yg last comelll sgt;-)

Mila Ahmad berkata...

Kenapalah awak cute sangat ni. lebih cute dari mickey mouse

Hunny Kitty berkata...

comel sgt baby Ir

sha anuar berkata...

ok last pic sangat cute...=)

mama leen berkata...

adoi comel la budak kecik ni

Langit yg berwarna unggu berkata...

Gambar yang last tu comel sgt..

Mizz ErMa berkata...

ya ampun..kiut sgt irdina nie..gebu kemaen..hihihi btw, slamat berpuasa kak ain..=)