Selasa, 20 September 2016

rindu nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 Semalam 19.9.2016 kalau arwah abah masih ada lagi, abah genap umur 64 tahun.

Walaupun tak dapat nak meraikan hari lahir abah, tapi setiap masa kite tunggu saat nak jumpa dengan abah lagi. Nanti. 


Dah 9 tahun tak jumpa abah. Peritnya nak sapu airmata setiap kali tersalah sebut panggilan "abah" kat ayah mertua. Walau 9 tahun dah tak jumpa, tak hilang juga sasul tu.


Selepas 9 tahun, abah.....Hari Raya Aildilfitri tahun ni kami bawa salah sorang cucu abah untuk datang tengok "tempat abah berehat".

Alya Irdina ni teruja sangat pertama kali datang sini. Walaupun dia tak pernah jumpa atuk Salam, alhamdulillah dia pun tak pernah lupa bercerita pasal kubur atuk salam, gambar abah pun kami selalu tunjuk kat dia.






 sebak sangat bila Alya Irdina sendiri yang bacakan al-Fatihah untuk atuk dia.  Walaupun dia masih tak paham, semoga dia pun tahu 1 hari nanti kat sinilah tempat umi dan ayah dia "berehat". Dan dina dan aish jangan lupa doakan atuk salam, dan juga umi ayah nanti bila kami dah tak ada lagi.





selamat hari jadi abah. 
kami rindu abah banyak.



produk muka untuk kulit sensitif

Beberapa minggu lepas, saya jumpa dengan sorang kawan lama yang ada skin problem. Bila jumpa tu saya perasan muka dia dalam kategori alergik sebab habuk. Samada habuk aircond di tempat kerja, boleh jadi juga habuk debu masa dalam perjalanan ke tempat kerja atau balik kerja (jika berjalan kaki atau naik motorsikal). 

So saya suggestkan dia untuk pakai Toner Thyers Rose Petal dalam seminggu di samping cuba kaverina (cover up) muka bila berjalan di tempat berdebu. Seeloknya pakai mask dokter tu RM0.50 je beli kat 7 eleven ,pakai masa naik motor pegi balik kerja atau masa berjalan kaki ke LRT. Supaya debu habuk tak melekat kat muka.

Alhamdulillah lepas seminggu, skin dia bertambah baik. Maintain dulu pakai Toner Thayers Rose Petal dan Elysian Booster serum.





so untuk mereka-mereka yang ada alergik, kulit tengah sensitif, tak kesah la sebab salah pakai produk ke apa, saya sangat-sangat syorkan untuk rawat masalah tu dulu dengan Toner Thayers Rose Petal dan Elysian Booster serum.


Toner Thayers RM20.00 (50ml)
Elysian Booster Serum RM85.00 (15ml)

boleh direct whatsapp 017 3322693 untuk pembelian.

atau follow ig @nurulain_ebeauty dan juga @nurulain8888





Toner Thyers sememangnya produk organik, tiada alcohol, tiada paraben dan selamat digunakan.

Yang ada masalah kulit sensitif, yang masih pening kepala nak cari produk sesuai, boleh cuba. takde kesan sampingan.